Termeni si conditii

 

TERMENI ȘI CONDIȚII DE VÂNZARE ȘI CUMPĂRARE PE SITE-UL WEB WWW.SEDUSSA.RO

 

 

I. INTRODUCERE:

 

Termenii şi condiţiile următoare se aplică tuturor comenzilor plasate de client (denumit în continuare „dumneavoastră”) către societatea SC STS Media SRL, pe web site-ul   www.sedussa.ro, denumită în continuarea pe scurt „Societatea”.

Prezentul document (împreună cu documentele menționate în acesta) stabilește termenii și condiţiile care reglementează utilizarea acestui site web, precum și achiziționarea de produse (denumit în continuare " Termenii").

Va rugăm să citiți acești Termeni înainte de a utiliza acest site web. Atunci când utilizați acest site sau transmiteți o comanda prin acesta, vă obligați să respectați acești Termeni. Dacă nu sunteți de acord cu toți Termenii, nu utilizați acest site web.

Acești Termeni pot suferi modificări. Aveți responsabilitatea să îi citiți cu regularitate, deoarece la momentul utilizării site-ului sau al încheierii unui Contract (așa cum va fi definit mai departe) se vor aplica Termenii în vigoare în momentul respectiv.

 

 

II. DATELE NOASTRE

 

Acest site web este operat sub numele Sedussa de către SC STS Media SRL, societate juridică română, cu sediul în  Iasi, str. Sulfinei nr. 16, număr de înregistrare în registrul comerțului J22/10/2015, cod de identificare fiscal  RO 33940151, telefon 0371.784.149, e-mail: contact@sedussa.ro

 

 

III. DATELE DUMNEAVOASTRĂ ȘI VIZITAREA ACESTUI SITE WEB

 

Numai persoanele care au peste 18 ani și capacitatea legală de a încheia contracte pot trimite comenzi valide pe acest site web.

Prin utilizarea acestui site web și/sau plasarea de comenzi prin acesta, vă obligaţi:

1. Să folosiţi acest site web exclusiv pentru a consulta informaţiile conţinute în acesta şi pentru a trimite comenzi valide din punct de vedere legal.

2. Să nu trimiteți nicio ofertă cu caracter fals sau fraudulos. În cazul în care avem motive întemeiate să credem că ne-aţi transmis o comandă de acest tip, suntem autorizați să o anulăm și să informăm autorităţile competente.

3. Să ne indicaţi o adresă de e-mail corectă si exactă, o adresă poștală și/sau alte date de contact. De asemenea, sunteţi de acord să folosim aceste date pentru a va contacta, atunci când este necesar (consultaţi Politica noastră de Confidenţialitate). Dacă nu ne furnizaţi toate informaţiile de care avem nevoie, vom fi în imposibilitatea de a procesa comanda dumneavoastră. Prin trimiterea unei comenzi prin intermediul acestui site web, declaraţi că aveţi peste 18 ani şi aveţi capacitatea legală de a încheia contracte.

 

 

IV. TERMENI:

 

Utilizator – orice persoana fizică/juridică inregistrată pe  Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni si Condiții Generale.

Client – persoana fizică / persoana juridică care are sau obtine acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de către SC STS Media SRL (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord de utilizare existent între SC STS Media SRL și aceasta și care necesită crearea și utilizarea unui CONT.

Cumpărător – persoana fizică / persoana juridică sau orice entitate juridică  care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.

Vanzator – societatea  S.C. STS Media S.R.L sau orice partener;

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu menționat în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vanzator, Clientului.

Conținut
•    toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;
•    conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
•    orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de cître acesta;
•    informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
•    informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
•    date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Contract - o Comanda confirmată de către Vânzător, prin care Vânzătorul este de acord să vândă și să livreze Produsele și Serviciile, iar Clientul este de acord să achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, garanții Bunuri, etc.).

Curier – orice persoană de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către SC STS Media SRL Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

 

 

V. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

 

Produsele oferite prin intermediul acestui site web sunt exclusiv disponibile pentru livrare în România.

 

 

VI. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

 

Continutul site-ului www.sedussa.ro:  imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, este integral proprietatea SC STS Media SRL și a furnizorilor săi si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală si industrială. Folosirea fără acordul  socităţii a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Denumirea Sedussa este marcă înregistrată.

Este interzisa orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care îl însoțeste, în cazul în care acesta există.

Clientul/Cumpărătorul poate copia, transfera și/sau utiliza Continutul  numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile prezentului Document.

Utilizarea pe site web a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectiva. SC STS Media SRL nu își asuma responsabilitatea și nu poate fi invinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conținutului site-ului.

 

 

VII. RĂSPUNDERE

 

Societatea nu garantează că site-ul, serverele pe care este găzduit, sau e-mailurile trimise de la adresele de pe domeniul sedussa.ro sunt fără viruși sau alte componente informatice cu caracter potențial dăunător, că nu conține erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, SC STS Media SRL fiind libera de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site. Societatea nu este răspunzătoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

SC STS Media SRL își rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afișate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă prețuri evident eronate/derizorii pentru produse (prețuri pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumpărator cu un nivel mediu de pregatire și informare).

Toate comenzile depind de disponibilitatea produselor respective. În acest sens, dacă apar dificultăţi de aprovizionare sau dacă unul dintre produse nu se află în stoc, ne rezervam dreptul de a va oferi informaţii despre produse înlocuitoare, de calitate si valoare egale sau superioare celor pe care le-aţi comandat. Daca nu doriţi să transmiteţi comanda pentru produsele înlocuitoare, vă vom restitui orice sume pe care le-aţi plătit.

SC STS Media SRL nu este răspunzătoare pentru pierderile indirecte care sunt un efect secundar al pierderii sau pagubei principale, de exemplu pierderea profiturilor sau pierderea oportunităţii, sau pentru imposibilitatea de a livra bunurile sau de a ne îndeplini oricare dintre obligaţiile care ne revin conform acestui acord.

Răspunderea noastră maximă faţă de dumneavoastră pentru orice pierdere sau pagubă care se produce în legătură cu comanda dumneavoastră pe www.sedussa.ro  va fi limitată la preţul total al comenzii dumneavoastră.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezinta o obligație contractuală din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 

VIII. PREȚURILE ȘI TAXELE DE LIVRARE

 

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

Toate tarifele aferente Bunurilor și/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON).

Preţurile afişate pe www.sedussa.ro includ taxa pe valoarea adăugată prevăzută de lege, dar nu includ o taxă de livrare, care se percepe separat.

Taxa de livrare pentru fiecare comandă va fi aceeaşi, indiferent de mărimea sau greutatea comenzii dumneavoastră. Costul pentru fiecare metodă de livrare este indicat clar în timpul procesului de finalizare a comenzii. Taxa standard de livrare este de 20 RON. 

În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poarta numai Cumpărătorul.

 

 

IX. COMANDA

 

Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor și/sau Serviciilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda efectuând plata prin una dintre modalitățile indicate expres. Odată adaugat în coșul de cumpărături, un Bun și/sau un Serviciu este disponibil pentru achiziție în măsura în care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun/Serviciu în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului/Serviciului.

Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

Chiar dacă a luat toate măsurile pentru ca informația prezentată pe acest site să fie exactă și corectă, SC STS Media SRL nu poate fi răspunzătoare de inexactități care pot aparea în completarea de către Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactității, completitudinii și utilității informațiilor furnizate în cadrul formularelor disponibile pe acest site.

Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul consimte ca Vânzătortul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea Cumpărătorului.

Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioara a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în urmtăoarele cazuri:
1. neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, în cazul plătii online;
2. invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de Vanzator, în cazul plății online;
3. datele furnizate de către Client/Cumpărător, pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

Imediat după plasarea comenzii, dacă ne-aţi furnizat adresa dumneavoastră de e-mail, veţi primi un e-mail de confirmare. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, nu vă putem procesa comanda, vă vom anunţa în cel mai scurt timp. În cazul în care am primit deja plata pentru comanda dumneavoastră, vom încerca să vă rambursăm suma respectivă utilizând aceeaşi metodă ca cea folosită pentru efectuarea plăţii. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, sunt necesare alte aranjamente, vă vom comunica acest lucru şi vă vom solicita să contactaţi Serviciul pentru clienţii al Sedussa care va efectua rambursarea sumei.

După confirmatea comenzii, vom trasmite factura reprezentând contravaloarea produselor comandate pe adresa de e-mail indicată de client în contul de client.

Părțile consimt ca facturile să fie comunicate electronic, pe adresa de mail a clientului din contul de client, fără altă formalitate prealabilă.

Un exemplar original al facturii se va regăsi în coletul cu produsul comandat.

 

 

X. LIVRAREA

 

Vanzatorul va depune toate eforturile necesare cu privire la acceptarea şi procesarea comenzilor şi va încerca să livreze comanda dumneavoastră la adresa de domiciliu sau la altă adresă din România, conform opţiunii de livrare selectate de dumneavoastră.

Vanzatorul va încerca să depună diligenţe pentru expedierea comenzilor în cel mai scurt timp cu putinţă şi în ordinea în care acestea au fost plasate. Va rugăm să reţineţi că nu livrăm în zilele de sâmbătă si duminică.

Pot apărea întârzieri la livrarea produselor din următoarele motive:

- personalizarea produsului;

- articole specializate;

- circumstanţe neprevăzute; sau

- zona de livrare.

Dorinţa noastră este să livrăm comanda în termen de 2 până la 4 zile lucrătoare de la confirmarea sa. Deşi intenţia noastră este să efectuăm livrarea în intervalul comunicat, va aducem la cunoştinţă că livrarea ar putea dura mai mult din cauza unor evenimente independente de voinţa noastră, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice de la data confirmarii comenzii. În cazul în care termenul de livrare depăşeşte 30 de zile, puteţi anula comanda.

Nu ne asumăm întârzierile survenite din momentul predării coletului către Curier.

În cazul în care comanda dumneavoastră nu ajunge până la data programată, vă rugăm să contactaţi Serviciul pentru clienţi prin apel telefonic la 0371.784.149 sau prin e-mail la adresa comenzi@sedussa.ro.

În cazul în care Clientul se află în imposibilitatea recepționarii Comenzii în mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizată doar unei persoane cu vârsta mai mare de 18 ani si doar în cazul comunicării către Curier, a numărului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorată dacă Clientul nu îndeplinește condițiile de mai sus.

În cazul livrării la locul de muncă al Clientului, caz în care Curierul nu poate avea acces în locația respective, Clientul trebuie să se asigure că poate recepționa aceasta Comandă.

Clientul va fi contactat telefonic de către Curier în prealabil pentru a obține confirmarea prezenței acestuia la adresa și ora selectate în momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obligă sa fie prezent la adresa de livrare indicată, în intervalul orar selectat, în caz contrar, acesta va suporta taxa de transport aferentă unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectării, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi îndeplinita de către SC STS Media SRL, la momentul predarii produselor Comandate către Client la adresa selectată de acesta in momentul plasării Comenzii.

 

 

XI. RECEPȚIA PRODUSELOR 

 

Clientul se obligă să semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de către Curier sau Poștă Română la livrarea produselor comandate. Prin semnarea bonului de livrare Clientul recunoaște livrarea  produselor Comandate.

De la data livrării, toate riscurile asupra produselor se transmit către dumneavoastră. Veți dobândi dreptul de proprietate asupra produselor imediat ce vom primi integral plata tuturor sumelor datorate, inclusiv costurile de transport sau de livrare, dacă aceasta are loc la o dată ulterioară.

 

 

XII. ANULAREA COMENZII

 

Puteţi anula comanda deja confirmată în maxim 2 ore de la confirmarea comenzii.

Dacă doriţi să anulaţi sau să returnaţi comanda, vă rugăm să ne transmiteţi  fie o notificare scrisă pe mail sau una telefonică, la adresele de contact de pe site, fie prin completarea formularului de retur din contul de client.

 

 

XIII. RETURNĂRI

 

SC STS Media SRL garantează o rambursare integrală cu condiţia ca toate articolele să fie returnate în aceeaşi stare în care erau la primire. Acest lucru înseamnă că articolele nu trebuie să fi fost deteriorate, murdărite, spălate, modificate sau purtate şi că orice etichete ale articolului trebuie să fie intacte.

Returnarea produsului se poate realiza în maxim  30 de zile de la livrarea acestuia.

La primirea produsului returnat, îl vom examina cu atenție și vă vom anunța dacă aveți dreptul la înlocuirea acestuia sau la restituirea contravalorii (dacă ați plătit deja), prin e-mail, într-o perioadă rezonabilă de timp. Restituirea contravalorii sau înlocuirea produsului va avea loc cât mai curând posibil şi în orice caz, în termen de 30 de zile de la data la care v-am confirmat prin e-mail că aveți dreptul la restituirea sau înlocuirea produsului neconform.

Produsele de lenjerie intima cum ar fi chilotii, body-urile, bodystocking-urile sau seturile care contin chiloti nu se acceptă la retur din motive de igiena. De asemenea, nu se acceptă la retur produsele purtate, deteriorate, rupte, pătate, cu etichetele articolului deteriorate.

În cazul produselor neacceptate la retur, din culpa clientului, vom restitui produsul returnat clientului, costurile de transport urmând a fi suportate de către client.

În cazul produselor ce prezintă defecte, vă rugăm să notificaţi imediat societatea şi să returnaţi produsul. Vom înlocui produsul neconform cu unul similar, în situația în care produsul se află pe stoc, costurile de transport urmând a fi suportate de Vânzător.

În situația în care produsul comandat nu se mai află pe stoc, cumpărătorul poate opta prentru comandarea altui produs în contul prețului deja achitat.

În situația în care cumpărătorul nu dorește comandarea altui produs aflat pe stocul Vanzatorului, ne obligăm să restituim integral contravaloarea produsului.

 

 

XIV. METODE DE PLATĂ

 

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Visa Electron/MasterCard/Maestro).

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.

Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

"3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.

 

Numerar la livrare

Puteţi alege să plătiţi în numerar la livrare atunci când primiţi bunurile, fără alte cheltuieli suplimentare. Veţi primi factura obligatorie conform legii în e-mailul referitor la Confirmarea expedierii.

 

 

XV. GARANȚIE

 

În cazul în care bunurile pe care le-aţi achiziţionat prezintă defecte, SC STS Media SRL respectă toate reglementările prevăzute de lege privind garanţia. În cazul în care aveţi o reclamaţie cu privire la defecte evidente privind materialul sau la cele legate de fabricaţie a bunurilor pe care le-am furnizat, inclusiv cu privire la pagube suferite în timpul transportului, vă rugăm să ne comunicaţi acest lucru prin returnarea imediată a bunurilor

 

 

XVI. CULORI

 

Depunem toate eforturile posibile pentru a afişa corect caracteristicile produselor noastre, inclusiv compoziţia şi culorile. Culoarea pe care o vedeţi va depinde de sistemul dumneavoastră informatic, iar noi nu putem garanta faptul că PC-ul dumneavoastră va afişa corect aceste culori.

 

 

XVII. PUBLICITATE

 

Newsletterele Sedussa sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de SC STS Media SRL. Astfel, sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

În momentul în care, Clientul își crează un Cont pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Opțiunea cu privire la acordul emis de către Client, poate fi modificată în orice moment, prin contactarea Vanzatorului în acest sens.

 Renunțarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumpărător se poate face în orice moment folosind legatura special destinată din cadrul oricaror Newslettere sau apeland numărul de telefon 0371.784.491.

Renunțarea la primirea Newslettere-lor nu implica renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

 

 

XVIII. EVENIMENTE DE FORȚĂ MAJORĂ

 

Nu vom fi răspunzători sau responsabili pentru nerespectarea sau întârzierea în executarea obligaţiilor contractuale pe care ni le-am asumat,  dacă acestea sunt cauzate de evenimente care sunt în afara controlului nostru rezonabil (" Eveniment de Forţă majoră").

Un Eveniment de Forță Majoră reprezintă orice act, eveniment, neexecutare, omisiune sau accident care scapă controlului nostru rezonabil, inclusiv, dar nu limitat, la următoarele:

a. Greve, șomaj tehnic sau alte forme de protest.

b. Revoltele civile, tulburări civile, invazie, atacuri teroriste sau amenințări teroriste, război (declarat sau nu), amenințare sau pregătire pentru razboi.

c. Incendii, explozii, furtuni, inundații, cutremure, surpari, epidemii sau orice alte dezastre naturale.

d. Imposibilitatea de a folosi căile ferate, transportul maritim, aeronave, vehicule cu motor şi alte mijloace de transport, publice sau private.

e. Incapacitatea a folosi sistemele de telecomunicații publice sau private.

f. Acte, decrete, legislaţie sau restricţii impuse de orice guvern sau autorităţi publice.

g. Greve, naufragii sau accidente care implică transportul maritim sau fluvial, poștal sau de alt tip.

Este înţeles că obligaţiile noastre  vor fi suspendate pe durata Evenimentului de Forţă Majoră şi vom beneficia de o prelungire a termenului pentru a ne îndeplini obligațiile, cu o durata egală cu cea a duratei Evenimentului de Forţă Majoră. Vom utiliza toate mijloace rezonabile posibile pentru a înceta cât mai curând Evenimentul de Forță Majoră sau pentru a găsi o soluţie care să ne permită respectarea obligațiilor contractuale, în ciuda Evenimentului de Forță Majoră.

 

 

XIX. SOLUȚIONAREA CONFLICTELEOR. LEGEA APLICABILĂ

 

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea română. Orice conflict între Vanzator și Clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în conditiile legii, iar daca aceasta eșueaza se apeleaza la instanțele românești competente.

 

 

XX. DISPOZIȚII FINALE

 

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.